Profile photo of wegneuk

by

Weskus 2012 (via Sutherland)

January 3, 2013 in Uncategorized

Ons vertrek vanaf Kleinbrak op die N2 tot by Heidelberg.  Heidelberg is een van die dorpies wat mens geneig is om vinnig deur te jaag oppad Kaap of Mosselbaai toe.  Dit is egter vir my ‘n pragtige dorpie.  Ek stop graag by die “Blue Crane Farmshop” padstal langs die N2.  Hulle fyngebak en etes is heerlik en waar moontlik is alles plaaslik.

Ons het egter nie die keer daar gestop nie maar regs gehou op die R322.  Dit was alreeds laatmiddag op ‘n Saterdag en van die winkeltjies was alreeds gesluit.  Die name was, wel, beskrywend..

 

Sowat 27km verder is ons deur die Tradouwspas.  Dit is prentjie mooi met baie stopplekke en beslis ‘n plekkie wat mens op ‘n warm somersdag wil besoek om in een van die talle poele af te koel.  Fotos slaag nie daarin om die pragskoon vas te vang nie.

Tradouws pas

Ons het by een van die uitkykpunte gestop en tog ‘n paar fotos geneem.  Daar is op party plekke watervalle en verskeie stroomversnellings wat opmekaar volg met pragtige, groot poele tussen in.  Ons moes hard keer om BB in die voertuig te hou, sy wou net gaan swem!

Tradouw pas

Ons het by Barrydale by die Country Pumpkin gestop vir middagete.

The Country Pumpkin

Deel van die versierings is ou spyskaarte van die Spur.  Mens kan skaars glo dat kos so goedkoop was..kyk bietjie na die foto!  Let op die Lam tjoppies (nogal 400g) wat maar R14.75 gekos het!

Ou Spur spyskaart

Ons het het ook by die “memories of Africa” ingeloer.  Een van die vertrekke se reuk het my binnegetrek, naeltjies, kaneel en ander geure vul die lug.  Dit is tradisionele Duitse gebak deur ‘n plaaslike inwoner.  Ek het dadelik van dit gekoop en was glad nie teleurgesteldt nie, die smaak is eg Duits.  Ek is net spyt ek het nie meer gekoop nie!

Barrydale

Daar is baie interessante huise op Barrydale, tot ‘n halwe motor staan op een werf!

Barrydale

Barrydale

 

Vandaar is ons met die R62 na Montagu.  Ons het nie daar gestop nie, maar gehou deur Arniston, Robertson en deur Worcester.  Daar het ons die R43 geneem en toe links gedraai op die R301.  Hier het ons Bain’s Kloof pas geklim.  Orals was motors met mense wat in poele water afgekoel het.  Al wat hier gepla het is die aantal fietsryers met “backup” motors wat dink die hele pad behoort aan hulle.  Aan die einde van die Kloof het ons ‘n groot trop bobbejane teegekom.  Een het hom min aan ons gesteur en heerlik op ‘n tafel ontspan.

Bainskloof

Ons het hom ‘n geruime tyd sit en dophou, (wel, tot die fietsryers nader gekom het).  BB was minder beindruk, sy haat bobbejane.  (nog oorgehou van Gamkaskloof toe hulle die plek vreeslik bemors het) Wellington was snik warm.  Ek wou graag n kortbroek koop, maar al wat oop was, was ‘n Chinese winkel.  Dit is werklik kommerwekkend dat hulle so oorneem en mens so moet sukkel om goeie plaaslike produkte in die kleiner plekkies te kan koop.  Ons is vandaar op die R44 na Riebeek-Kasteel en Riebeek Wes toe.  Daar was troue op troue by elke moontlike kerkie en restaurant!  Ons het by Riebeek_Kasteel by ‘n pragtige plek gestop vir iets om te drink.  Die tuin is boomryk en laat mens dink aan ‘n sprokiesverhaal.

Ons het voorgegaan op die R311 en later regs gedraai op die N7.  Na sowat 30km het ons links gedraai op die R399 na Velddrif.

Dit is moeilik om tussen Velddrif en Laaiplek te onderskei.  Ons het dit so teen skemer bereik en na slaapplek naby die see begin soek.  Dit was baie moeiliker om te kry as wat ons gedink het!  Ten einde raad is ons Dwarskersbos toe.  Daar het ons eers by die karavaan park gestop, maar dit was reeds toe en niemand het die na ure telefoon nommer beantwoord nie.  Ten einde raad is ons toe weer terug Verlddrif toe.

Gelukkig sien ek toe ‘n klein pyltjie wat wys na akkommodasie terwyl ons nog in Dwarskersbos was.  Ai, so ontmoet ons toe die ongelooflike gasvrye C Shell Cottage.

C Shell Cottage, Dwarskersbos

Hulle het mense gehad wat vroeer vertrek het en kon ons dus help met slaapplek.  Terwyl hulle gou vir ons reggemaak het, is ons toe tog terug Velddrif toe vir iets om te eet.  Almal beveel die hotel aan maar G4 weier toe om by ‘n hotel te stop vir kos.  Ons het toe maar besluit  om iets by Spar te koop.  Ons was net betyds terug by Dwarskersbos om die laaste strale van die son te vang.

Dwarskersbos

Dwarskersbos

Die akkommodasie was fantasties.  Die plekkie was ten volle gemeubileerd met beddegoed, handdoek seep ens, daar was tot suiker, tee en koffie.

Die volgende dag vind ek uit dat die eienaars  nie net my pa geken het nie, maar ook sy boek besit en hom al persoonlik ontmoet het.  Hy het my die netjiesste katrol en visstok versameling gewys wat ek al ooit gesien het!!  Ons het heerlik gesels en ek het sy boek namens my pa onderteken.

Ons het vroegoggend langs die see gaan stap.  Mensig, maar die Weskus se seelug is koud, bitter, bitter koud!  Ek kon later nie meer my bene voel nie!!  Ons was stomgeslaan deur die lewe, en teselftertyd gebrek aan lewe, langs die kus, as dit sin maak..  Daar was baie robbe, maar baie van hulle het siek voorgekom.  Daar was ook baie sonvisse wat uitgespoel het.

Sonvis

Darskersbos

Die koue en wind was net vir my baie erg.  Lyk egter nie of BB en G4 dit gevoel het nie!  Dit het vir my gevoel of ons nooit weer by die gastehuis sal uitkom nie!!  Ek het dadelik gaan stort en warm aangetrek.

Na ‘n vinnige tee en besluit vertrek ons toe met dag 2 na Elandsbaai.

Add Comment RegisterLeave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>